Manifestacja przeciwko hodowli zwierząt na futra, Warszawa 24 listopada

Będziemy i zachęcamy do wzięcia w niej udziału.

Ze strony organizatora, Koalicji na Rzecz Zakazu Hodowli Zwierzat Futerkowych: Spotykamy się w Warszawie o godzinie 13 na placu Zamkowym, z którego przemaszerujemy Krakowskim Przedmieściem i Nowym Światem pod budynek sejmu. Na demonstrację przyjadą mieszkańcy miejscowości protestujących przeciwko fermom norek w Polsce. Razem z nimi pokażemy, że nie zgadzamy się na ekspansję tego okrutnego przemysłu.

Przez ostatni rok udało się wiele osiągnąć. Protesty mieszkańców przeciwko budowaniu ferm norek dzięki ich zaangażowaniu i determinacji, stały się fenomenem na skalę światową. Udało się zablokować budowę jednej z największych ferm w Polsce i Europie w podwrocławskiej Żórawinie, gdzie co roku miało być zabijanych 185 tysięcy zwierząt. Problemem hodowli na futra zainteresowali się także politycy. W Sejmie powstaje projekt nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt, który zawiera zapis o zakazie hodowli zwierząt na futra.

To dzieje się już teraz! Wspólnie możemy zatrzymać ekspansję ferm norek i doprowadzić do ogólnopolskiego zakazu hodowli zwierząt futerkowych. Jednak aby jego wprowadzenie było możliwe, musimy działać w zdecydowany sposób. Dlatego 24 listopada nie może zabraknąć Cię w Warszawie! Razem odeślemy futro do historii. Do zobaczenia!

Wydarzenie na FB https://www.facebook.com/events/590500421005391/?ref=22

Fotorelacja z wyjazdu na manifestację jest w zakładce Działania