This page is hosted for free by cba.pl, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 5.83 PLN.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Biblioteka Zielonych Słów

Zielona rewolucja świadomości ma miejsce między innymi dzięki książkom. Takie tytuły jak Rachel Carson „Milcząca wiosna” czy Petera Singera „Wyzwolenie zwierząt” to dosłownie książki, które zmieniły świat.

Każdy może też wskazać takie lektury, które były przełomowe dla niego. Otwierały oczy na perspektywę innych gatunków, uczyły empatii do zwierząt, wskazywały, jak chronić przyrodę. Bez takich książek nie byłoby naszego ekologicznego rozwoju świadomości.

Pomóżmy innym, ułatwiając dostęp do wartościowych, prozwierzęcych i ekologicznych publikacji czytelnikom w całej Polsce.

Kupiłeś/ kupiłaś książkę o tematyce ekologii lub praw zwierząt i po przeczytaniu chcesz się nią podzielić?

Zasady „Biblioteki Zielonych Słów” są proste:

1. Przekaż książkę wybranej przez siebie bibliotece. Biblioteki zwykle chętnie przyjmują nowości, wystarczy zapytać.
  2. Aby szerzej rozpromować akcję, wklej w taką darowaną książkę naklejkę z krótkim info o akcji ( wzór do pobrania tutaj, do samodzielnego wydruku i wklejenia. W sklepach papierniczych dostępny jest papier naklejkowy – najlepszy do tego celu). Na naklejce możesz też umieścić swój podpis jako darczyńcy.
  3. Polub fanpage https://www.facebook.com/Biblioteka-Zielonych-S%C5%82%C3%B3w-995063240881140/ i pochwal się zdjęciem przekazanej książki 🙂 Zapraszam też do dodawania opisów książek i opinii o nich 🙂 Stwórzmy społeczność eko-czytelników 🙂
  4. Jeśli chcesz wesprzeć tą akcję i ufundować książki eko do bibliotek, możesz też wpłacić darowiznę na ten cel:

Fundacja Sanctus Nemus
Lubelska 31, 22-375 Izbica