This page is hosted for free by cba.pl, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 5.83 PLN.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Stop rzezi delfinów

Początek września to rozpoczęcie polowań na delfiny i małe wieloryby w wodach Japonii. Zabija się tam tysiące tych inteligentnych ssaków. Możesz pomóc w zakończeniu tej rzezi!

Tradycyjne polowania na delfiny odbywają się w rejonie wioski Taiji, położonej na skalistym wybrzeżu na południowo-zachodniej części Japonii, jak udokumentowano to w nagrodzonym Oskarem filmie „Zatoka Delfinów” (ang. „The Cove”). Co roku zabija się tam ponad 20 tysięcy delfinów, a ich mięso, zawierające toksyczną rtęć, sprzedaje się w Japonii i innych krajach Azji.

Podczas polowań, rybacy wywołują panikę wśród migrujących delfinów i innych małych waleni głośnym hałasem i uderzeniami o wodę metalowych rur. Zapędzają w ten sposób stado delfinów do płytkich zatoczek, które następnie odgradzają sieciami od morza i brutalnie zabijają delfiny. Każdego roku, ponad 20000 delfinów i innych gatunków wielorybów ginie w ten sposób, w tym delfiny butlonose, delfiny pręgobokie, delfiny tropikalne, delfiny szare (delfiny Risso), grindwale krótkopłetwe, delfiny pacyficzne i orki karłowate.

Źródło:

Ekoprzewodnik.pl

Co możesz zrobić?

Podpisz petycję w tej sprawie i namów znajomych do jej podpisania:

Stop rzezi delfinów w Japonii